BIKAN
 
Resor med mervärde Upplevelser för alla

Vi åker till klassiska skidorter i Frankrike, Italien och Österrike
Snösäkert och med allt för utförsåkning och längdskidåkning
Upplevelseresor - Start  
 

Skidresor - Italien vecka 7 o 8

 

Val di Fassa är grann-dal till den i Sverige kanske mer kända Val Gardena. Liftkortet täcker hela "Dolomit Superski" med 12 skidorter och mer än 400 liftar. Vårt hotell ligger bra till för att åka den välkända "Sella Ronda" - en skidutflykt över 4 pass till 4 olika dalar - ca 40 km lång.
Vi når också relativt enkelt glaciären på Marmolada och flera andra
intressanta skidområden med hjälp av egen buss var dag.

Gå direkt till:

Prislista                Tidtabell för ned och hemresa           Veckoprogram

 
Skijanje – srpski
Skiing - English

Skidresor

Reseberättelser
Vandringsresor
Cykelresor
Vinresor
 
 
 
 
 
 
Policy & resevilkor
Kontakta oss med e-mail

Vecka 7 och 8 åker vi till Italien - Dolomiterna

En fantastisk upplevelse för hela familjen! En väl avvägd och beprövad plan ger oss lugna ned- och hemresor och sju skiddagar. Resan går till Val di Fassa i Dolomiterna. Här åker vi skidor i ett av värdens största och vackraste skidområden. Skidåkning från 3 250 möh ned till dalen på ca 1 300 möh. Bland våra "Reseberättelser" finns en beskrivning från våra tidigare resor.

Med på resan finns det utbildade skidinstruktörer/guider som hjälper er att få ut det mesta av skidåkningen. Första skiddagen har vi pistvisning för dem som så önskar. Systemet är oerhört stort och det gäller att välja rätt lift och rätt pist vid rätt tillfälle för att få ut det mesta av skid-dagarna. Det finns också en hel del att utforska utanför pisten om snöförhållandena är de rätta.

Vi ordnar dag för dag guidade turer i och utanför pisten för alla nivåer av åkare. Då kan ni också få tips som gör skidåkningen lättare och roligare.

Med hjälp av egen buss tar vi dig till olika liftsystem och förbi de besvärande morgonköerna i ett varierat veckoprogram.

Karta över de närmaste delarna av skidområdet

Boende

Vi bor på fräscha Hotel Villa Margherita e Pera knappt 1 mil utanför Canezei dit det går regelbundna bussar.

 

 

 

 

 

De lokala bussarna är dock ofta fullsatta och man hamnar lätt i besvärande långa köer på morgonen. För att undvika detta kör vi den egna bussen var dag till olika bra ställen i systemen. Lupo Bianco ovanför Canezei är en vanlig sådan plats. Där når man det mycket fina området Belvidere med ägget åt ena hållet eller Val Gardenas backar med ägget åt andra hållet . Båda dessa alternativ ansluter till "Sella ronda".

Vi kör även till några andra system, lite beroende på väder och önskemål, se veckoprogrammet för exempel.

Vid hotellet finns en barnbacke tvärs över vägen samt lift upp till ett mindre skidområde med fina nybörjarbackar direkt utanför dörren. Den lokala bussen tar dig (ofta och snabbt) till Buffaure systemet som hänger ihop med Alba di Canazei.

Hotellet ligger ungefär mitt emellan de båda mindre städerna Canazei och Moena. För den som vill roa sig eller bara "gå på stan" en kväll ordnar vi så att vår eller hotellets buss kör någon kväll efter middagen.

Vi bor med halvpension i 2-4 bädds rum med dusch/WC. I priset ingår riklig frukost och fyrarätters middag. Lunch sköter vi själva i backen eller på byn.

 

Håll dig uppdaterad!

Klicka här för Val di Fassa hemsida

Klicka här för senaste väderprognosen för Dolomiterna

  

Läs mer om

Priser och detaljer om resorna